MINICAT

The World’s favorite portable sail boat that fits in your car

MiniCat Sweden

MiniCat Sweden är exklusiv distributör av MiniCats katamaraner i Sverige. För 16 år sedan fick en ung entusiastisk tjeckisk seglare en idé om att skapa en segelbåt som skulle vara lätt att transportera, vara prisvärd för en bredare publik och ge sina användare en fantastisk seglingsupplevelse. Han ville skapa en riktig seglingskatamaran, inte en leksak! Det tog honom 2 år och hundratals testseglingar från prototypbåten till den första riktiga katamaranen. Nu, 16 år senare, kan man konstatera att han skapade en unik produkt som tilltalar många seglingsentusiaster och som säljs över hela världen. Han heter Martin Horak och är designer och ägare till det världsomspännande patentet och båtmärket MiniCat. MiniCat har blivit den bästa katamaranen i sin kategori med valet av modeller och färgkombinationer. 

Martin Horak har avtal med Moravian Exports, s.r.o. (handlar som MiniCat Worldwide) och är den exklusiva världsomspännande distributören för MiniCat-båtar. Företaget säljer nu långt över 500 båtar om året. 
Det finns ett 20-tal exklusiva distributörer och återförsäljare runt om i världen som erbjuder MiniCat och båten kan ses segla i länder så långt som Brasilien, Peru, Australien, Japan, Karibien, Franska Polynesien, Papua Nya Guinea och många fler.

MiniCat för Svenska Marknaden

Laura Dekker, den världsberömda nederländska/nyazeeländska seglaren som vid 16 års ålder blev den yngsta personen att segla jorden runt och skapade rubriker över hela världen har länge varit ett stort fan av MiniCat, den lilla lätta uppblåsbara segelbåten och sedan 2010 också varit en stolt ambassadör för våra katamaraner. Laura stötte på MiniCat för första gången när hon mellanlandade i Panama under sin jordenruntsegling 2009 när hon såg en liten uppblåsbar segelbåt MiniCat 310 seglas och provade den själv. Hon njöt av att segla den och blev snart den stolta ägaren av MiniCat som hon höll stuvad på sin yacht “Guppy” för roliga seglingar när den stora segelbåten låg för ankar.

Hon har sedan dess samarbetat med MiniCat för att designa sin egen version av den bästsäljande modellen MiniCat 420 och tillsammans designade MiniCat 420 Laura Dekker Ltd. Edition. MiniCat 420 Laura Dekker är en spännande högteknologisk Limited Edition uppblåsbar segelkatamaran vars design är baserad på vår mest populära segelbåt MiniCat 420 Evoque med användning av kolfiberartiklar, matt finish på ramen, dubbelfärgad mast, fantastisk iögonfallande design av segel & fock och nydesignad trampolin med broderi av Laura Dekker-logotypen.

Kontakta oss för mer information.

ENKEL FÖRVARING

Varför äga en segelbåt som du inte har någonstans att förvara och som kostar pengar att förtöja?

Det finns inte många segelbåtar som kan ge dig sånt nöje och tillfredsställelse och som kräver minimalt förvaringsutrymme. En av de största fördelarna med MiniCat är att denna segelbåt kan packas undan och förvaras enkelt.

Efter seglingsdagen packar du bara undan den i en väska, förvarar den i ditt förråd eller under sängen och nästa helg tar du ut den igen. Inga extra avgifter för båtförvaring eller förtöjning, ingen oro för att någon ska stjäla den. Att äga denna segelbåt är en ren fröjd utan stress och extrakostnader. Självklart kan du även ha den förtöjd eller uppdragen på land i monterat skick också, så att du snabbt kommer ut på sjön igen.

TRANSPORTLÖSNINGAR

Många av oss skulle vilja äga en segelbåt, men det finns så många frågor, varav en är båttransporten. Det fina med att äga en MiniCat är att du inte behöver någon trailer för transport. Denna fantastiska portabla segelkatamaranen förvaras i väskor som får plats i vanliga personbilar.

Och om du flyger till någon trevlig semesterdestination och vill ha din segelbåt med dig? Detta är inget hinder, det är bara att checka in den som sportutrustning.

MINICAT FÖR CAMPARE

Om du äger en husbil eller husvagn vill du gärna ha med dig din sportutrustning. De måste vara hopfällbara, bärbara och lätta att förvara i ett begränsat utrymme. Vi har en bra lösning för dig – den bärbara båten MiniCat.

Segelkatamaranen MiniCat ryms i 1-3 påsar beroende på modell och är lätt att montera & segla när du vill.

Vår portabla båt MiniCat får plats i din husbil och du är där redo att segla i alla vindar. Cykla är inte det enda du kan göra på din campingsemester. Nu kan du också njuta av segling och hav tillsammans med vänner och familj.

MINICAT FÖR DIN BÅT

Vill du ha lite rolig segling när din motorbåt eller segelbåt ligger förankrad i viken eller hamnen? Är du uttråkad av paddelboard och jetski och vill ha något nytt, annorlunda, som inte bara är roligt och avkopplande och som även i lite hårdare väder ger en adrenalinkick? Eller dina barn kanske vill lära sig segla. Något som inte bara är en leksak utan en riktigt bra seglare? Det är då du ska ha en MiniCat lätt tillgänglig ombord.

Förvara den under däck och använd den när du vill! Ett fantastiskt tillskott till din portfölj av vattenleksaker ombord. När du inte vill segla kan MiniCat också användas som en dinge. Det är enkelt. Ta av segel & mast och häng motorstödet. Montera sedan elmotorn och kör.

Kontakta oss på MiniCat Sweden för försäljning och om ni vill veta mer om våra båtar, eller om ni vill prova på innan ni köper.
Copyright © MiniCat Sweden 2023. All rights reserved.